На Вінниччині відбулась акція «Чисті водойми - екологічно здорова країна»

Днями вінничани долучились до Всеукраїнської акції «Чисті водойми – екологічно здорова країна», мета якої – очистка від сміття й побутових відходів берегів водойм.

У Вінниці захід відбувся в районі «Бригантини» та на Вишенському озері. Акцію «Чисті водойми» ініціювало Держрибагентство України. До участі у прибиранні організатори запрошували усіх небайдужих, які б хотіли допомогти у проведенні даного заходу.

Рибоохоронний патруль Вінниччини спільно з активістами, працівниками комунальних підприємств та рятувально-водолазної служби, членами Вінницької обласної федерація риболовного спорту, користувачами та рибалками-любителями зібрали 805 мішків сміття.

«Протягом дня розчищали береги р. Південний Буг та Вишенського озера від різноманітного сміття, якого на жаль було досить багато. Всього зібрали 180 мішків. До екологічної акції залучили рибалок-промисловиків, які здійснили прибирання на Сутиському, Сербинівському, Дмитренківському, Ладижинському, Клекотинському, Антонівському, Глибочанському, Кирнисівському водосховищах та ставах «Дубки» і «Сиверинівський». Користувачам вдалося зібрати 625 мішків»,- розповів начальник патруля Олексій Ягельський.

З кожним роком береги та вода в водоймах забруднюється все більше та більше. Оскільки багато людей залишають сміття після себе і незамислюються , які від цього негативні наслідки. Тож природоохоронці звертаються із проханням до всіх людей, хто проводитиме вихідні та відпочинок на природі бути не байдужими та відповідально ставитись до екосистем, прибирати за собою сміття та не забруднювати навколишнє середовище та особливо водойми.



Переглядів: 3395
Поширень: 0

Останні новини