Вірші Тараса Шевченка в сучасній обробці та під рок-музику: в "Зорі" розпочалися рок-уроки для школярів

13-14 березня в Палаці Мистецтв «Зоря» відбулися тематичні рок-уроки до 205-річниці від дня народження Т.Г.Шевченка «Наша дума, наша пісня - не вмре, не загине».

Юні вокалісти «Зоряної мрії» виконували пісні на слова Тараса Шевченка в оригінальній сучасній обробці та сучасні українські патріотичні пісні. Відома поезія Кобзаря «Тополя», «Думи, мої думи», «Заповіт», «Садок вишневий коло хати» та інші , звучали по-новому , оригінально та сучасно.

Музиканти гурту «Sunrise», керівники вокальних класів І.Воєнна, В. Майборода В. Нагорна, М. Мойсеєва та режисер концерту А.Когут пішли на цей творчий експеримент, щоб довести сучасній молоді, що Шевченко та його слово не втрачає актуальності і через два століття, неповторна краса та мелодійність Шевченківського слова в сучасних ритмах звучить не гірше за хіт.

Унікальність даного рок-уроку, полягає ще в тому, що у нього не було ведучого . Концертна програма була побудована таким чином, що віршовані та вокальні твори і відео ряд були об‘єднанні між собою тематично і доповнювали один одного.




Переглядів: 23880
Поширень: 6

Останні новини