У фіскальній службі Вінниччини обліковується 102,5 тисячі платників

Про це інформує начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський. Загалом станом на 1 лютого 2019 року  із 102 501 платника 35 960 – це юридичні особи, 66 541 – фізичні особи-підприємці.

Проти аналогічної дати 2018 року при незначному скороченні кількості фізичних осіб-підприємців (–631) та суттєвому прирості юридичних осіб (+1 314), простежується збільшення загальної кількості платників на 683 особи.

Щодо платників податку на додану вартість, то таких на 1 лютого поточного року на обліку у фіскальних підрозділах Вінниччини перебувало 6356 осіб

Посадовець зауважує, що. наразі процедура оформлення документів для громадянин, котрі виявили бажання зайнятись підприємницькою діяльністю або припинити свою господарську діяльність є досить простою. Так, щоб зареєструватись підприємцем, необхідно підготувати документи та подати їх державному реєстратору. Якщо все оформлено правильно, то вже через 24 години, отримаєте підтвердження про взяття на облік як фізичної особи-підприємця.

Дещо іншим є алгоритм зняття з обліку фізичної особи-підприємця. Підставою для зняття з обліку є відомості про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності. Дата зняття з обліку фізичної особи-підприємця відповідає даті отримання відомостей про державну реєстрацію припинення її підприємницької діяльності. Утім, така держреєстрація не припиняє її зобов'язань, що виникли під час провадження підприємницької діяльності, та не змінює строків, порядків виконання таких зобов'язань та застосування санкцій за їх невиконання. Особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа - платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності. Відтак, має забезпечити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності. А також ця особа в установлені строки повинна подати відповідному контролюючому органу декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відобразити виключно доходи від проведення підприємницької діяльності.




Переглядів: 2122
Поширень: 0

Останні новини