У Вінниці відбудеться свято національних громад

У Вінниці готуються до свята національних громад «Мови різні — душа одна». У межах акції десять національних громад представляють свої літературно-мистецькі здобутки. 

Акція, приурочена до Міжнародного дня рідної мови, відбудеться у Вінницькій обласній універсальній бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва. 

«На Вінниччині у мирі та гармонії проживають представники більше 100 національних меншин. Ми хочемо познайомити громадськість з їхньою літературою, усною народною творчістю, а також музичними творами. Це посприяє взаємопроникненню і взаємному збагаченню спільнот, які складають наш народ. У рамках проекту „Мови різні — душа одна“ ми проводимо свято „Плекаймо в серці кожне гроно, прозоре диво калинове...“, де свої „сторінки“ представлять 10 національних спільнот», — зазначає провідний бібліотекар відділу маркетингу Вінницької обласної універсальної бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва Ніна Артапух.

У Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці свої народні пісні та авторські музичні твори, прозу і поезію представлять українці і поляки, чехи і литовці, євреї та роми. Літературно-мистецькі здобутки покажуть національно-культурні товариства кримських татар і білорусів, азербайджанців та грузинів.

Нагадаємо, Міжнародний день рідної мови запроваджено у жовтні 1999 року на 30-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО. Україна святкує цей день з 21 лютого 2000 року.



Переглядів: 2302
Поширень: 0

Останні новини