У Вінниці шестеро молодиків напали на велосипедиста та погрожували пістолетом перехожим

18 лютого в м. Вінниці на провулку Уманському шестеро невідомих молодиків накинулись на велосипедиста та почали його бити. Перехожі, на очах яких відбувалась бійка, стали на захист потерпілого та намагались вгамувати нападників. Тоді один зі зловмисників дістав зброю. Протягом години четверо нападників були затримані мобільним екіпажем поліції, ще двоє учасників конфлікту згодом самі прийшли до поліції надавати покази.

Близько 19.20 по спецлінії 102 до поліції надійшло повідомлення про бійку в центрі міста. Екіпажами поліції на місці події було встановлено, що шестеро невідомих молодиків напали на 20-річного велосипедиста та почали його бити. Випадкові перехожі, які стали свідками події, втрутились у конфлікт, намагаючись вгамувати нападників. Натомість один з них дістав пістолет та погрожував вбити 24-річного перехожого, який став на захист потерпілого. Чоловікові вдалось втекти від озброєного зловмисника.

Як розповів начальник Вінницького відділу поліції Сергій Синявський, мобільний екіпаж Вишенського відділення поліції спільно з працівниками патрульної поліції затримав чотирьох нападників неподалік міської ради. Шукали зловмисників за описом потерпілих та свідків. Правопорушниками виявились двоє 19-річних вінничан та підлітки віком 16, 17 років. У одного з 19-річних молодиків поліцейські вилучили пістолет, зовні схожий на пневматичний. Зброя направлена на експертизу. Ще двоє учасників бійки самі прийшли у поліцію надавати покази.

За словами затриманих, чоловік на велосипеді викликав у них підозри щодо причетності до вчинення правопорушення, і вони вирішили його покарати.

Правопорушника, який погрожував пістолетом, затримано у процесуальному порядку. Він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі слідчим відділом поліції розпочаті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство) та ст. 129 ККУ (погроза вбивством). За такі правопорушення правопорушникам загрожує до 7 років позбавлення волі. 




Переглядів: 2925
Поширень: 0

Останні новини