Більше 12 тисяч пільгових рецептів вже виписано вінничанам з початку року за Програмою по профілактиці та лікуванню артеріальної гіпертензії

У місті продовжується муніципальна Програма по профілактиці та лікуванню артеріальної гіпертензії, яка направлена на попередження інфарктів та інсультів на тлі цієї хвороби. Завдяки програмі жителі міста, які потребують лікування та мають невисокі доходи, можуть купувати вітчизняні препарати в муніципальних аптеках зі знижкою в 50%.

У світі серцево-судинні захворювання займають перше місце в переліку причин настання смерті, випереджаючи навіть онкологічні захворювання. В цілому по Україні і у Вінниці зокрема ситуація мало чим відрізняється. Тому, починаючи з 2006 року, міська влада втілює ряд заходів, спрямованих на покращення медичної допомоги людям, які мають проблеми із функціонуванням серцево-судинної системи.

Муніципальна програма по лікуванню артеріальної гіпертензії була затверджена у 2015 році. Тоді мерія вийшла з ініціативою розробити міську програму, щоб підтримати вінничан з невисоким рівнем доходів, адже на сьогодні ліки від тиску є недешевими. Результатом стало те, що жителі міста, які потребують лікування та мають невисокі доходи, можуть купувати вітчизняні препарати в муніципальних аптеках зі знижкою в 50%.

Як зазначають у департаменті охорони здоров’я міської ради, внаслідок дії програми зменшилась кількість ускладнень гіпертонічної хвороби. Знизився рівень захворюваності на інфаркт міокарда в працездатному віці. З початку року у Вінниці за Програмою по профілактиці та лікуванню артеріальної гіпертензії вже виписано більше 12 тисяч пільгових рецептів на ліки. 



Переглядів: 1627
Поширень: 0

Останні новини