Майже тисячу світлодіодних світильників вуличного освітлення встановлено у 2018 році

У минулому році у Вінниці тривали роботи по реконструкції мережі зовнішнього освітлення. Нові світлодіодні світильники встановлювали на територіях закладів освіти, охорони здоров’я, у мікрорайонах з приватною забудовою, у рамках капітальних ремонтів вулиць тощо. Модернізація освітлення важлива для створення безпечних та комфортних умов для містян та гостей Вінниці. Енергоефективні світильники, які встановлюються по місту, виробляє місцеве підприємство.

Відповідно до заходів Плану дій зі сталого енергетичного розвитку у Вінниці, вже кілька років встановлюють світлодіодні світильники. Якщо порівняти їх зі звичайними лампами розжарювання, то вони економніші в середньому у п’ять разів, а від енергозберігаючих натрієвих  – утричі. 

У 2018 році нове сучасне освітлення з’явилось на вул. Замостянській у рамках проекту комплексної реконструкції, на площі Привокзальній. Світлодіодні світильники облаштували й по вулиці Генерала Арабея, де також відбувався капітальний ремонт. В цьому році сучасне освітлення з’явилось по Гніванському шосе у рамках комплексного капітального ремонту транспортної розв’язки. Адже важливим є створення безпечних та комфортних умов для усіх учасників руху. Додаткове вуличне освітлення облаштували на ділянках по вулицях Магістратській, Порика, М. Ващука тощо. Також - на кількох перехрестях міста. 

Також у 2018 році облаштовували сучасне освітлення біля встановлених нових ігрових мультикомплексів. Наприклад, на майданчику на розі вулиць Руданського та Гавриш, на спільній території будинків 128,130,132 по вулиці Лялі Ратушної. Також додаткове освітлення зробили на новій зоні відпочинку неподалік Тяжилівського озера, що біля автостанції. Замінили ліхтарі й поблизу школи №4, що по вулиці Гоголя, де проводились роботи з благоустрою.

Нове освітлення облаштували біля архітектурного комплексу арки, що є однією з візиток Вінниці. А оновлений міст по Чорновола тепер підсвічується у вечірній час. 




Переглядів: 3524
Поширень: 130

Останні новини