Чому сьогодні категорично не можна брехати та розповідати чужі секрети: все про цей день

Сьогодні, 5 липня, День звільнення Краматорська від проросійських терористів та День звільнення Слов’янська від проросійських терористів. Віряни вшановують пам'ять святого преподобного Атанасія Атонського.

5 липня 2024 року — 863-й день війни в Україні.

Що не можна робити 5 липня

Не можна байдикувати — прийдуть злидні. Заборонено займатися важкою фізичною працею. Не варто працювати після обіду — справи не вдаватимуться. Подружжю сьогодні не можна сваритися призведе — до тривалого розладу у стосунках. Не можна брехати, розповідати чужі секрети і поширювати плітки — зіпсується ваша власна репутація. Не варто порушувати техніку безпеки з гострими предметами — підвищується ризик порізів, поранень і уколів.

Народні прикмети і традиції на 5 липня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

місяць на небі яскравий — осінь буде теплою і сухою; вранці веселка — піде дощ, вдень — до сильного вітру; місяць світить наче зеленуватим світлом — дощитиме; крапельки вологи з'явилися на листі клена — чекайте на затяжні дощі через два дні; хмари пожовкли — то скоро буде дощ; вночі хмарно і не видно зірок — скоро погода зіпсується; сьогоднішній день обіцяє багатий урожай зерна; комарі літають великими зграями — чекайте спеки; увечері на траві з'явилася роса — наступний день буде ясним і спекотним.

Цей день в давнину був пов'язаний з Місяцем, тому практично всі традиції стосувалися цього небесного тіла. Наприклад, ввечері виходили надвір і спостерігали за ним, щоб дізнатися, якою буде погода чи урожай.

Іменини 5 липня

Сьогодні іменини святкують Афанасій, Василь, Сергій, Степан, Ганна, Варвара, Єлизавета.

Талісманом людини, народженої 5 липня, є корал. Органогенні мінерали, скелети колоній деяких морських організмів. В давнину вірили, що корал є символом щастя та безсмертя.

Який сьогодні день в Україні і світі 

День механічного олівця; День трудоголіка; Всесвітній день бікіні; День звільнення міста Краматорська від проросійських терористів та День звільнення міста Слов’янська від проросійських терористів. Цього дня 2014 року бойовики сепаратистського угрупування «днр» разом із російськими терористами були витіснені з Краматорська та Слов'янська.

Джерело: ТСН, УНІАН



Переглядів: 396
Поширень: 0

Останні новини