Ще 4 підприємства Вінниці отримають часткову компенсацію за встановлення сонячних панелей

Вінницький бізнес продовжує активно переходити на відновлювані джерела енергії. Міська рада, зі свого боку, підтримує розвиток альтернативної енергетики, адже від повноцінної роботи підприємців безпосередньо залежить економічне становище громади та всієї України. Тож сьогодні, 4 липня, під час чергового засідання міськвиконкому було підтримано рішення щодо часткової компенсації витрат за встановлене обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) ще чотирьом підприємствам.

Усі чотири компанії використовують для роботи «зелену» енергію, вироблену сонячними панелями. Сумарно ці підприємства встановили понад 437  сонячних панелей. Вони генерують 242,56 кВт.

«Перехід на відновлювані джерела енергії – це автономність та енергонезалежність, а також мінімізація навантаження на загальну енергосистему. Завдяки тому, що бізнес використовує ВДЕ, робота на підприємствах не припиняється, а отже зберігаються робочі місця для вінничан. Економіка повинна працювати, тому міська влада продовжує впроваджувати різні інструменти підтримки, щоб стимулювати вінницький бізнес до розвитку», – сказав директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов.

Варто зауважити, що з квітня минулого року понад 60 вінницьких суб’єктів господарювання вже встановили на своїх виробництвах сонячні електространції, загальна потужність яких складає 13,81 МВт (з них 13,53 МВт - бізнесом).

Нагадаємо, під час засідання сесії ВМР у червні депутати погодили розширення дії Порядку компенсації витрат на придбання обладнання для генерації електроенергії з ВДЕ і на великий бізнес.

Джерело: ВМР



Переглядів: 445
Поширень: 0

Останні новини