Вінниця взяла участь у Європейському форумі стійкості міст: чим похизувалося наше місто

Міська влада Вінниці продовжує встановлювати дружні відносини з державами, які прагнуть обмінюватися досвідом та впроваджувати корисні проєкти. Цього тижня, 26-28 червня, у Валенсії (Іспанія) відбувся 11 Європейський форум стійкості міст (EURESFO). Представники європейських міст, регіональних установ, міжнародних експертів та організацій зібралися разом, аби обговорити важливі питання та обмінятися досвідом. Вінницьку громаду на цій події, присвяченій адаптації до змін клімату та підвищенню стабільності у громадах, представляв заступник міського голови Андрій Очеретний

.

За його словами, форум такого рівня – це чудова нагода розширити ділові зв’язки та заручитися підтримкою європейських партнерів різного рівня – від співпраці з муніципалітетами до спільних проєктів з експертами, донорськими організаціями та грантодавцями.

«Потребу у відновленні українських громад неможливо перебільшити. Тож ми проявляємо активність на усіх можливих платформах, щоб охопити якомога більшу аудиторію і розповісти про Україну та виклики, з якими ми зіштовхнулися через російську агресію», – сказав Андрій Очеретний.

Вже 11 років поспіль EURESFO стає майданчиком для обміну думками та досвідом між громадами інших країн та об’єднує багато провідних спеціалістів різних галузей. Цьогоріч подія була поділена на чотири панелі. Учасники обговорювали багаторівневе управління та співпрацю в горизонтальній площині, а також перехід та адаптацію до кліматичної нейтральності на рівні міст та регіонів, подолання розривів між гуманітарним реагуванням, постконфліктною стійкістю та відновленням, а також продовольчу безпеку.

Андрій Очеретний взяв участь у панелі, присвяченій сталому відновленню, зокрема збереженню та сталому поводженню з водними ресурсами. Він презентував аудиторії потенціал Вінницької громади та кейси успішної співпраці з різними міжнародними партнерами. Він також розповів про інфраструктурні проєкти, які міська влада планує реалізувати задля забезпечення стабільної роботи Вінниці в умовах війни, яку розв’язала росія проти України.

   Заступник міського голови Андрій Очеретний
 

Йшлося про розробку сталої стратегії міського управління водними ресурсами та комплексні кроки, яких потребує цей проєкт.

«Серед важливих проєктів, які могли б покращити якість життя населення, є реконструкція водоочисних та насосних станцій, а також реконструкція очисних споруд з урахуванням рекуперації тепла для системи централізованого водопостачання. Втім серед наших ключових викликів є те, що коштів бюджету громади, які розподілені на поточні витрати в межах наших основних пріоритетів – “безпека та оборона, стійкість, турбота", – недостатньо для впровадження проєктів сталого розвитку. Тому ми прагнемо залучати досвідчених європейських спеціалістів до співпраці, аби переймати їхній досвід та реалізовувати найкращі практики в нашій громаді», – говорить Андрій Очеретний.

Джерело: ВМР



Переглядів: 311
Поширень: 0

Останні новини