У Вінниці затвердили затвердили Програму розвитку безбар’єрного простору ВМТГ на 2024-2027 роки

Сьогодні, 28 червня, під час чергового засідання сесії Вінницької міської ради було затверджено Програму розвитку безбар’єрного простору ВМТГ на 2024-2027 роки.

Її основними цілями є створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних прав та можливостей кожній людині реалізовувати свої потреби та отримувати послуги на рівні з іншими. Спеціалісти департаменту відновлення та розвитку ВМР об’єднали різні напрацювання, пов’язані з впровадженням доступності, які необхідні для наших ветеранів, молодих батьків, пенсіонерів та людей з інвалідністю у цьому документі.

Відповідно до Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, документ охоплює одразу шість різних напрямів: фізичну безбар’єрність, інформаційну безбар’єрність, цифрову безбар’єрність, суспільну і громадянську безбар’єрність, освітню безбар’єрність, а також економічну безбар’єрність.

«Над безбар’єрністю ми працюємо з 2004 року і однозначно повинні вдосконалювати ситуацію надалі. Це стосується не лише просторового розвитку, а й багатьох інших галузей, щоб люди з інвалідністю, наші ветерани, які були поранені почувалися комфортно. Меж для досконалості немає і ми повинні об’єднати всі наші зусилля, і в житловому секторі, і в адміністративних будівлях, і в садочках та школах тощо», – сказав міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Директорка департаменту відновлення та розвитку Ольга Ремешевська зазначила, що під час розробки Програми спеціалісти взяли за мету усунути суспільні бар’єри та створити комфортні умови для життя мешканців Вінницької громади.

 Ольга Ремешевська

«Наша Програма спрямована на створення безпечних та комфортних просторів у громаді, а також на вдосконалення інфраструктури у місті, яка включає міську мобільність, безперешкодний доступ до закладів охорони здоров’я, освіти та культури. Ми очікуємо, що реалізація заходів Програми дасть чимало позитивних результатів. Це і безперешкодний доступ до об’єктів, отримання інформації у найзручніший спосіб, спрощений доступ до цифровізовних та аналогових соціальних послуг. Крім того, ми передбачаємо створення умов та рівних можливостей для занять фізичною культурою та спортом, культурного та креативного вираження, а ще прагнемо розвинути сферу зайнятості та наповнити ринок праці робочими місцями для людей з інвалідністю, аби вони могли самореалізуватися», – зазначила Ольга Ремешевська.

За словами Ольги Ремешевської, успішна реалізація Програми залежить від активної співпраці міської влади з громадськістю. Тож ще на етапі розробки представники департаменту відновлення та розвитку ВМР залучали профільних експертів, громадських діячів, представників бізнесу та небайдужих вінничан до обговорень про те, як покращити ситуацію у громаді.

Джерело: ВМР



Переглядів: 341
Поширень: 0

Останні новини