Мешканець Вінниччини затонув при спробі незаконно перетнути кордон (відео)

Уночі прикордонники Могилів-Подільського загону виявили групу порушників, які мали спільників у Молдові.

Про це повідомляють у ДПСУ.

За допомогою тепловізійного пристрою прикордонники помітили човен, що рухався з боку Молдови, а на українському березі до води наближалися четверо осіб. 

Щоб запобігти незаконному перетинанню кордону, прикордонний наряд здійснив попереджувальні постріли вгору. Однак це не зупинило порушників. Чоловіки кинулися у воду, сподіваючись доплисти до човна. Однак перевізник, розуміючи, що їх викрито, різко розвернув плавзасіб назад у Молдову. 

Троє чоловіків – 27-річні мешканці Херсонської та Івано-Франківської областей і 19-річний житель Маріуполя, вирішили повернутися на берег, не ризикуючи життям, тоді як 22-річний житель Вінниччини продовжив самостійно долати річку вплав, але згодом зник під водою.

Українські прикордонники поінформували молдовських колег та негайно розпочали рятувальну операцію за допомогою службових катерів. На жаль, врятувати молодика не вдалося – його тіло знайшли згодом неподалік від берега.

Встановлено, що перед спробою порушення кордону чоловіки не знали один одного і до останнього моменту не були поінформовані, що їм доведеться долати річку. Вони діяли за вказівками організаторів нелегальної подорожі, з якими комунікували через анонімний канал в інтернеті. Кожен із порушників перерахував організаторам по 10 тисяч доларів на електронний гаманець.

Про правопорушення повідомлено співробітників Національної поліції. Триває розслідування інциденту.



Переглядів: 330
Поширень: 0

Останні новини