На Вінниччині водій напідпитку скоїв ДТП, а потім намагався дати хабар поліції

Вчора, 24 червня, в одному із сіл Теплицької громади 52-річний водій автомобіля Nissan, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, потрапив у ДТП. Після цього він намагався підкупити поліцейських, щоб уникнути відповідальності за адміністративні правопорушення.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Під час патрулювання працівники поліції помітили автомобіль, який потрапив у аварію. Під час розмови з водієм вони виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти освідування, від якого він відмовився. Щоб уникнути складання адмінматеріалів, водій запропонував поліцейським хабар у розмірі 10 000 гривень.

Правоохоронці попередили водія про відповідальність за пропозицію хабаря, але це його не зупинило. Він поклав гроші під папку з документами працівників поліції.

Слідчо-оперативна група задокументувала кримінальні правопорушення, а автомобіль було поміщено на арешт майданчик.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі поліцією розслідується провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Водію загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

На порушника складені адміністративні матеріали за статтями: 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП.



Переглядів: 284
Поширень: 0

Останні новини