Яке сьогодні свято в Україні та світі: церковне свято, народні традиції, заборони та іменини

Сьогодні, 22 червня, в Україні День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни, а віряни вшановують пам'ять священномученика Євсевія, єпископа Самосатського.

Яке сьогодні, 22 червня, свято

День пам'яті священномученика Євсевія, єпископа Самосатського (церковне свято за новим стилем); День пам'яті святителя Кирила, архієпископа Олександрійського (церковне свято за старим стилем); День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни; День шоколадного еклера; Всесвітній день смурфиків;

Народні прикмети на 22 червня

У народному календарі 22 червня - свято Євсіїв день, яке здавна вважають днем побачень і приємних знайомств. Також в цей день зазвичай дивились на погоду:

якщо дощ пішов - буде врожай зерна; якщо туман над річкою - до негоди; якщо з'явилася веселка - чекай дощу. Якщо сьогодні спекотний день - взимку будуть сильні морози

Народні заборони на 22 червня

Сьогодні, як і в інший день, церква не схвалює лайку, наклеп, плітки, виступає проти жадібності, заздрості, зневіри. Не слід відмовляти в допомозі тим, хто просить. Поминаючи померлих, не можна згадувати про них погано, залишати їжу на могилах, влаштовувати пишні застілля - церква цього не схвалює.

Народні прикмети цього дня не радять вирушати в далеку дорогу і починати будь-які нові та важливі справи до обіду - вважається, що все приречене на невдачу.

Народні прикмети на 22 червня

У поминальну суботу заведено йти на службу до церкви, віднести "панахиду", подати записочку за упокій, або ж помолитися за померлих удома. Цього ж дня відвідують могили на кладовищах.

Прямої заборони на роботу немає, але важку краще перенести на інший день. День вважається сприятливим для роботи в будинку, городі та саду. За народними прикметами сьогодні можна зустріти свою споріднену душу.

Хто сьогодні святкує День Ангела

Іменини сьогодні відзначають: Василь, Геннадій, Зіна, Уляна.

За старим стилем іменини святкує: Олександр, Олексій, Іван, Кирил, Марія.

Джерело: УНІАН, ТСН.



Переглядів: 642
Поширень: 1

Останні новини