Полуничний місяць сьогодні, 21 червня, зможуть побачити українці: подробиці

Перший повний Місяць літа, або «Полуничний Місяць», зазвичай сходить через день після літнього сонцестояння в Північній півкулі. У цей час він перебуватиме дуже низько над горизонтом. Про це повідомляє Chas.News

«Полуничним» його назвали корінні народи Північної Америки, які використовували його для позначення сезону збору полуниці. У різних культурах червневий повний місяць має інші назви:

китайці — Місяць Лотоса; кельти — Кінський Місяць; віккани — Подвійний Місяць; черокі — Місяць Зеленої Кукурудзи.

Але саме назва «Полуничний місяць» стала особливо популярною на заході.

Коли зійде Полуничний місяць

Полуничний місяць зазвичай припадає на червень. У 2024 році його можна буде спостерігати 21 червня. Місяць досягне фази повного 22 червня о 04:08 за київським часом.

Оскільки місяць знаходиться навпроти Сонця відносно Землі та відображає положення Сонця на небі, він має надзвичайно яскравий відтінок. Іноді місяць може набувати легкий червонуватий відтінок, але зазвичай назва у такому випадку більш символічна.

Що можна та не можна робити на Полуничний місяць

У період повного Місяця емоції можуть бути на піку. Так, під час Полуничного місяця, як і будь-яку повню радять провести у максимальному спокої та не ухвалювати серйозних рішень.

На Полуничний місяць рекомендують:

займатися завершенням проєктів, закінчувати все розпочате раніше, підбивати підсумки; виконувати обіцянки, віддавати борги; займатися творчістю і медитаціями; миритися з тими, з ким у сварці.

Що не можна робити на повний Місяць:

З’ясовувати стосунки та конфліктувати; пліткувати, обговорювати інших та скаржитися; ухвалювати доленосні рішення; працювати понад норму; укладати великі фінансові угоди і робити інвестиції; брати і давати в борг; проводити медичні маніпуляції; працювати на городі та в саду.


Переглядів: 1643
Поширень: 0

Останні новини