Хаб європейського рівня: у Вінницьких Хуторах запрацював простір для освіти та розвитку «Молодіжний Хутір»

Більш як двісті учасників, тематичні куточки, круті тренери та можливість для розвитку, самореалізації та безпечного проведення часу. У Вінницьких Хуторах учора, 17 травня, відкрили простір для освіти та розвитку молоді «Молодіжний Хутір».

Тут можна скористатися Tik-tok майстернею, створити доробок на 3D-принтері, пограти в настільний теніс, перекусити, взяти участь у тому чи іншому майстеркласі, просто поспілкуватися між собою та з користю й в безпечних умовах провести дозвілля.

«Загалом це простір, який дає можливість спілкуватися, знаходити та впроваджувати різні цікаві ідеї. Тому я вітаю всіх причетних з відкриттям та бажаю отримати тут максимум позитивних емоцій», – зазначив на відкритті простору Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Очільник міста також подякував усім, хто долучився до реалізації проєкту.

Проєкт «Молодіжний Хутір» громадської організації «Молодь 3.0» виконується в межах грантової програми «ТРИМАЙ», що впроваджує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з громадською організацією YouthUp за підтримки Німецького банку розвитку KfW.

Як розповідає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко, «Молодіжний Хутір» – не просто місце для відпочинку та розваг, а ціла екосистема для освіти та розвитку.

«Насправді сьогодні відбулась грандіозна подія, надзвичайно важлива для жителів нашого округу. Ми говоримо про продовження інтеграції до міського типу світогляду. Створення такого простору є важливими для молоді, адже він є частиною загальної мережі молодіжних просторів у Вінницькій області. Важливо, що нам вдалось залучити молодь. Сьогодні усі ті майстеркласи, зони та локації, – це все насправді не про меблі, а про душу, вкладену в цей простір нами та нашою молоддю. На цьому ми не зупинятимемось і надалі розвиватимемо наш молодіжний простір та молодіжний рух на території округу», – зазначив Владислав Кривешко.

В просторі планується проведення різноманітних заходів, таких як майстеркласи, лекції, творчі воркшопи та інші культурно-освітні програми, а також проведення заходів з підтримки та розвитку молодіжних ініціатив у громаді.

Як розповідає голова правління ГО «Молодь 3.0» Владислав Драчук, молодіжний простір забезпечений wi-fi та сучасною технікою, необхідною для комфортної роботи та відпочинку молодих людей. Тут є великий екран, 3D-принтер, проєктор, портативна колонка, принтер тощо.

Молодіжний простір знаходиться у місцевому Будинку культури за адресою: вул. Незалежності, 33-Б. Простір розташований на першому поверсі та є доступним для людей з інвалідністю.

Джерело: ВМР



Переглядів: 1133
Поширень: 0

Останні новини