У травні на Вінниччині жінки зможуть безкоштовно пройти обстеження молочних залоз: як це зробити

У травні на Вінниччині працюватиме пересувний мамограф «Квітка». Як зазначили у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації ОВА, цього місяця пересувний мамограф «Квітка» працюватиме у 9 громадах. 

«Квітка» працює у громаді два дні. Приїжджають у населений пункт близько 10:00. За один день можуть обстежити 30 мешканців. Результати пацієнти отримують через 7-10 днів.

Пройти обстеження у травні мають жінки зі Шпикова, Літина, Мурованих Курилівців, Теплика, Ладижина, Хмільника, Чернівців, Гайсина та Шаргорода.

У Подільському регіональному центрі онкології наголошують, що обстеження безоплатне за наявності роздрукованого та наявного е-направлення від сімейного/лікуючого лікаря.

«Обстеження є особливо важливим для жінок 40-річного віку та старше. Це стосується тих, хто не проходив мамографічне обстеження 2 і більше років з профілактичною ціллю. Не проходили мамографію не менше 1 року за наявності патології молочних залоз та мають підозру на патологію молочної залози (група ризику). Жінкам до 40 років лише за рекомендацією лікаря», - наголошують в онкоцентрі.

 Графік роботи пересувного мамографа



Переглядів: 361
Поширень: 0

Останні новини