На Вінниччині виявили чоловіка, який намагався потрапити незаконно за кордон та організатора "подорожі"

Нещодавно, 4 травня, у Могилів-Подільському районі правоохоронці виявили двох чоловіків біля річки Дністер. Один з них намагався переправити іншого через кордон в сусідню державу незаконно. Організатора затримали, а на чоловіка, який намагався потрапити до Молдови поза офіційними пунктами пропуску, склали протокол.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області. 

"27-річний житель Тернопільської області домовився із 23-річним жителем Хмельницької області про сприяння у переправі до сусідньої держави. Для цього 23-річний зловмисник придбав гумовий човен та рибальський костюм, після чого на своєму власному авто привіз «мандрівника» на берег річки, звідки й мала початися «подорож». Свої послуги хмельничанин оцінив у 9000 доларів США", - зазначає начальник Могилів-Подільського районного відділу поліції Михайло Тарасюк.

Затримали чоловіків на березі річки, молодшого з них помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Речові докази, такі як човен, насос, захисний костюм та автомобіль, були вилучені.

За цим фактом проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За цю статтю передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років. Досудове розслідування триває.



Переглядів: 265
Поширень: 0

Останні новини