Технологія монтажу СІП панелей: швидкість, якість, надійність

За каркасною технологією легкі будинки можна збирати з так званих СІП-панелей. Такий елемент замінює собою всі інші будівельні матеріали для стін і перекриттів.

СІП-панель є одним з різновидів групи будматеріалів під загальною назвою сендвіч-панелі. Будівельні "бутерброди" мають тришарову структуру. Щодо СІП-панелей, то їх збирають з двох орієнтовано-стружкових плит і одного блоку пінополістиролу.

Плити розташовані по краях виробу, а полімерний утеплювач - в середині "пирога". В результаті заводського склеювання під високим тиском механічного преса і з допомогою міцного поліуретанового клею, формується міцний будівельний виріб монолітної, нероздільної структури. Саме його відправляють на будмайданчик.

Оскільки СІП-панелі мають подвійне призначення, то з них складають стіни, горизонтальні перекриття поверхів, підлогу на лагах, а також нахилений дах з подальшим закріпленням покрівельних матеріалів - шиферу, металічної, бітумної, композитної черепиці. 

Особливості монтажу СІП-панельного будинку

Готові панелі в розмірах і кількості згідно з проєктом доставляють вантажними автомобілями. Оскільки вага однієї панелі трохи більше ніж 20 кілограмів, то до розвантаження не залучають техніку. Чоловікам під силу переміщувати удвох один виріб, а також виставляти його у вертикальне положення і підіймати на другий поверх.

Стіну збирають способом послідовного приєднання наступної панелі до існуючої, змонтованої частини конструкції. Герметичність закріплення досягається завдяки точним геометричним розмірам кожної деталі - панелей и дерев'яних брусів.

Ущільнені шви заповнюють монтажною піною і будівельними герметиками, щоб не залишалось простору для взаємного переміщення внутрішнього і зовнішнього повітря.

Одночасно формують і стіни інтер'єру. Лише після завершення розпочинають монтаж перекриття поверху чи даху.

Переваги СІП-панельної технології

Замовники обирають цей прогресивний метод будівництва тому, що існує декілька важливих особливостей, які позитивно впливають на свідомість. Детальніше ознайомитися з СІП-панельною методикою можна на сайті компанії - https://lighthouse.kyiv.ua/budivnycztvo/budynky-z-sip-panelej.

Декілька переваг в порівнянні з традиційними методами будівництва з важких матеріалів типу цегли, каменю, бетону:

висока швидкість і напружений темп будівництва. Житло "під ключ" з усіма роботами завершують за 2-3 місяці, що є недосяжним показником для цегляного будинку; надійність конструкції, яка витримує великі навантаження в горизонтальному і вертикальному напрямку тиску від сильного вітру, буревію, налипання снігу, навіть землетрусу; ідеальна герметичність споруди рівня термосу, тому обігрів обходиться дешево, а комфортна температура зберігається довго; якість матеріалів і монтажу завдяки технологічним особливостям, і відповідальному ставленню до роботи працівників.

Переглядів: 235
Поширень: 0

Останні новини