Додому "на щиті" повертається Захисник з Вінниччини: громадян просять утворити живий коридор

Трагічна звістка на Вінниччині. На Донеччині загинув 25-літній Захисник із Дашківець Владислав Сидорук. Мешканців просять утворити живий коридор, задля гідного вшанування пам'яті полеглого воїна.

Про це йдеться на сайті Якушинецької громади.

Наразі відомо, що Владислав Сидорук  із позивним «Шеріф» служив у лавах 78-го окремого десантно-штурмового полку «Ґерць» та обіймав посаду старшого солдата та сапера. Він загинув 17 квітня, внаслідок ракетного обстрілу позицій поблизу села Нетайлове Покровського району Донецької області. Владиславу навічно залишилось 25 років. Навесні 2023 року хлопець долучився до лав Збройних Сил України.

Владислав Сидорук народився 22 березня 1999 року у селі Дашківці. Він закінчив місцеву школу, після чого здобув професійно-технічну освіту у ЦПТО №1 м. Вінниця. Після закінчення навчального закладу працював у шляхово-будівельному управлінні №56 та заочно навчався у Барському фаховому коледжі транспорту та будівництва НТУ. 

Рідні кажуть, Владислав був надзвичайно життєрадісною людиною, жив із відкритою душею та завжди готовий поділитися останнім. Був гарним сином, батьком, кумом та другом…

«Владислав був нерозлучний зі своїм двоюрідним братом – моїм сином. Разом і пішли на війну, – розповідає тітка загиблого Героя Наталія. – Їм було лише 20-ть та 24-ри роки. Та патріотизм для них – це не про слова, а про справи… У той роковий день Владислав, ніби щось відчував. Вдивляючись у небо Донеччини, свинцево-чорне, як він описував, продовжував нас заспокоювати. Казав, коли повернеться із завдання, то обов’язково зателефонує…»

Завтра, 26 квітня, о 8:00 годині мешканців просять утворити живий коридор "від Лукашівки по Корчівці до будинку де проживав воїн провулок Київський 13".

Чин похорону відбудеться об 11:00 годині.

Поховають воїна на Алеї слави на Сабарівському кладовищі м.Вінниці о 13:15 годині.



Переглядів: 726
Поширень: 0

Останні новини