Спортивна гордість Вінниці: акробатки, які демонструють світу українську міць

Аліна Пугач, Каріна Островська, Еліна Козачанська – вінницька трійка зі спортивної акробатики. У кожної із атлеток свій шлях до спорту, та останніх три роки вони ідуть однією дорогою – як один механізм, тренуються та здобувають перемоги разом.

Досягати висот допомагає чемпіонкам Заслужений тренер України Юрій Голяк. Шість занять на тиждень, а перед змаганнями – дванадцять. Доводиться добряче попрацювати, аби тисячі людей змогли насолодитися шоу.

Вінничанки – майстрині спорту України, володарки багатьох всеукраїнських і світових нагород. Бельгія, Польща, Португалія, Америка, Болгарія – і це ще не всі країни, де завдяки Аліні, Каріні та Еліні український прапор майорів над п’єдесталом переможців.

Як розповідають спортсменки, перемог було багато, але найбільше вони пишаються своїми досягненнями на:

чемпіонаті Європи (серед дорослих) у 2023 році, де вибороли 3 місце; кубку світу (серед дорослих) – 2 місце; всеукраїнському турнірі Vin Acro Cup – 1 місце.

«Найвідповідальніше як і у нас, так і у будь-якому іншому спорті – це те, що від тебе залежить результат всієї країни. Це велика гордість і честь – представляти Україну на міжнародних аренах», – кажуть акробатки.

Джерело: ВМР



Переглядів: 365
Поширень: 0

Останні новини