Іран погрожує Ізраїлю застосуванням ядерної зброї

Бригадний генерал Ахмад Хахталаб, командувач підрозділу КВІР (Корпусу вартових Ісламської революції Ірану) заявив, що ядерна об'єкти країни повністю захищені, а Іран тримає палець на спусковому гачку, щоб завдати ядерного удару по Ізраїлю. Він зробив ці коментарі на тлі погроз Ізраїлю завдати удару по Ірану у відповідь на ракетну та безпілотну атаку Ісламської Республіки на їхні військові об'єкти. Про це пише іранське видання Irna.

Командувач КВІР повторив подібні коментарі в інтерв'ю сьогодні, 18 квітня, заявивши, що збройні сили Ірану знаходяться в повній готовності.

«Ядерні об’єкти "сіоністського ворога" ідентифіковано, і Ісламська Республіка отримала доступ до необхідних даних щодо всіх цілей. Щоб відповісти на їх можливі дії, у нас є пальці на спусковому гачку, щоб запустити потужні ракети для знищення ідентифікованих цілей».

За словами Хахталаба, хоча глобальні протоколи та стандарти, а також правила МАГАТЕ забороняють країнам атакувати ядерні об’єкти, Ісламська Республіка Іран завжди була готова «протистояти таким загрозам».

Теги: війна

Переглядів: 652
Поширень: 0

Останні новини