Як у Вінниці планують пришвидшити рух громадського транспорту

Вінниця розпочинає новий спільний проєкт із німецьким містом-побратимом Карлсруе. Про це у своєму Telegram-каналі розповів мер Вінниці Сергій Моргунов.

Він спрямований на подолання інфраструктурних викликів, які виникли внаслідок війни в громадах центрального та західного регіонів. 

Йдеться про збільшення навантаження на дороги та громадський транспорт через зростання кількості мешканців Вінниці та приватних автівок. І це робить пересування містом складнішим і довшим.

Якщо не вирішувати це питання, з кожним роком ситуація на дорогах ставатиме гіршою та гострішою.

«Вже сьогодні шукаємо рішення, які можуть змінити ситуацію та покращити міську мобільність. В планах – пришвидшення руху громадського транспорту Соборною зі збереженням пріоритетності пішоходів та велосипедистів. За основу беремо досвід європейських фахівців, які вже успішно реалізовували подібні проєкти, зокрема в Німеччині. Дякую меру Франку Ментрупу та нашим німецьким партнерам за підтримку і співпрацю.», – коментує міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

 План проєкту

Робота над проєктом здійснюватиметься за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва (BMZ) та Engagement Global gGmbH (EG). Цей грант допоміг залучити муніципалітет Карлсруе.

Наразі вінницька громада разом із закордонними партнерами розроблятиме план трансформації, а після Перемоги України – реалізовуватиме всі напрацювання.



Переглядів: 520
Поширень: 0

Останні новини