18 квітня 2024 року: що відомо про цей день

18 квітня 2024 року у світі святкують Міжнародний день пам'яток і визначних місць. В Україні його святкують як День пам'яток історії та культури. До Нового року залишається 257 днів.

Міжнародні свята 18 квітня

ООН: Міжнародний день пам'яток і визначних місць. День газетного оглядача. Міжнародний день піци. Міжнародний день радіоаматора.

Національні свята 18 квітня

Україна: День пам'яток історії та культури Зімбабве: День незалежності. Іран: День армії. Японія: День винахідника. Бразилія: День дружби. Польща: День коматозних пацієнтів. США: День печива у формі тварин.

Народні прикмети 

якщо цього дня тепло - кінець місяця буде холодним; погода змінюється - до сухого літа; зозуля закукувала - час сіяти льон; сильний дощ цього дня - можна збиратися на риболовлю.

Цього дня можна сіяти моркву і буряк.

Що не можна робити 18 квітня

Жінкам забороняється стригти волосся і робити зачіски. Не можна грати весілля — шлюб буде нещасливим. Не відмовляйте у допомозі тим, хто її у вас попросить.

Іменинники: як назвіти дитину, яка народилась 18 квітня

Які сьогодні іменини: Антон, Василь, Віктор, Юхим, Іван, Кузьма, Фелікс, Ян, Тамара.

Талісманом людини, народженої 18 квітня, є турмалін. Камінь відомий людству вже давно. В минулі часи він вважався дуже коштовним. Турмалін використовували під час різних магічних ритуалів, а також як захисний амулет.


Теги: свята

Переглядів: 416
Поширень: 0

Останні новини