Voice Engine - наступний крок штучного інтелекту

РЕКЛАМА

Лабораторія досліджень штучного інтелекту OpenAI представила черговий революційний інструмент, що отримав назву Voice Engine, який буквально конструює голос людини. З ним користувачі можуть легко створити аудіоверсію тексту, озвучивши його декількома мовами. Інструмент називають водночас дуже перспективним та небезпечним з погляду використання його у шахрайських цілях.

Мета технології

Штучний інтелект продовжує розширювати сфери впливу та охоплювати різні напрямки. Наприклад, в індустрії азартних розваг ШІ вже зумів вивести взаємодію з гравцями на новий рівень, а в майбутньому експерти прогнозують якісні зміни, що стосуватимуться персоналізації гри. Цілком можливо, що звичні безплатні 77 фріспінів за реєстрацію номера телефону відійдуть у минуле, а технології запропонують нові шляхи для отримання подібних бонусів. 

Традиційно головною метою нових інструментів залишається створення ефективного асистента для людини, тож не є виключенням і Voice Engine. Перш за все він розрахований на те, щоб спростити комунікацію для тих людей, які мають проблеми та порушення голосу. Також вона значно спрощує та урізноманітнює процедуру створення нового контенту, проте саме у цьому експерти вбачають основну загрозу. Разом з тим інструмент дає можливість охоплення більшої аудиторії для авторів контенту шляхом великої кількості доступних мов.

Модель вже частково застосовувалася у тому ж таки ChatGPT під виглядом функції “Прочитати вголос”, а віднедавна стала самостійним інструментом, щоправда, з обмеженим доступом.

Побоювання розробників

Опасання щодо технології є цілком очевидними. Впровадження такої технології з усіма її особливостями відбувається не вперше, на ринку існують альтернативи, проте на даному етапі функціонал Voice Engine доступний лише певній кількості розробників.

Можливі негативні наслідки масштабного застосування технології добре усвідомлюють і власне творці її творці, тому в OpenAI заявляють, що заважатимуть на реакцію суспільства та проводитимуть обережне тестування перш ніж зробити Voice Engine масово доступною.

Зокрема побоювання стосуються можливого використання технології для негативного впливу в інформаційному полі:

Створення фейкових аудіозаписів; Ускладнення їх розпізнавання; Збільшення випадків шахрайства.

В OpenAI наголошують, що прагнуть до створення безпечного та широко корисного штучного інтелекту, тож наголошують на важливості пришвидшення розробки та впровадження методів відстежування шляхів створення того чи іншого контенту за допомогою штучного інтелекту.


Переглядів: 170
Поширень: 0

Останні новини