Вінничани наближають перемогу: громада передала 5 «мавіків» військовим

Від Вінницької громади міський голова Сергій Моргунов передав військовим 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу п'ять Mavic 3T. Це вже не перша допомога бійцям цього формування.

Раніше громада разом із Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом передала 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу потужний генератор, зарядні станції та тепловізори. Цього разу у військових був запит на безпілотники.

 Передані безпілотники Mavic 3T

«Зараз ворог суне без зупину на всіх ділянках фронту. А ці дрони допоможуть нашим хлопцям та дівчатам "бачити" навіть вночі. Раніше бійцям цієї бригади передавали генератор, зарядні станції та тепловізори. Останні, за словами бійців, відмінно показують себе в роботі на передових позиціях. Залишаємося на зв'язку. Продовжуємо допомагати військовим», – говорить міський голова Сергій Моргунов.

Наразі військовим чи не найбільше не вистачає дронів для розвідки позицій супротивника, говорить військовослужбовець Олег.

«Ці "мавіки" значно посилять наших військових. Зокрема допоможуть в артилерійській розвідці. Ми зможемо виявляти, а потім і знищувати живу силу та техніку противника», – додає військовослужбовець.

Бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: безпека та оборона, стійкість, турбота.

На пріоритет «безпека та оборона» передбачили майже 1 млрд грн. Це третина коштів, які не входять до захищених статтей.

Джерело: ВМР



Переглядів: 279
Поширень: 0

Останні новини