Важливий ювілей для Вінниці: вже 15 років успішно працює «Інститут розвитку міст»

Уже 15 років у Вінниці успішно працює «Інститут розвитку міст».

Інститут розвитку міст - це комунальне підприємство, створене Вінницькою міськрадою для розвитку і підтримки обміну позитивним досвідом між різними містами в Україні і за її межами. З нагоди річниці співробітники Інституту організували круглий стіл, що був присвячений ролі розвиткових організацій у кризові періоди.

На захід завітали представники та представниці муніципалітету, громадських організацій, усі очільники комунального підприємства за 15 років.

 Проєкти, над якими працював «Інститут розвитку міст»

«За роки існування Інституту розвитку міст, його очільники та очільниці, фахівці й фахівчині докладали максимум зусиль, щоб наше місто було прогресивним. Усі працювали в тандемі, та завдяки спільній взаємодії Вінниця встановила та розвинула партнерські зв'язки з містами та громадами з усього світу для обміну досвідом та впровадження спільних проєктів. Також Інститут працює над питаннями урбаністики, біорізноманіття, продовжують реалізацію Концепції розвитку малих річок Вінниці тощо», – говорить заступник міського голови Андрій Очеретний.

Також він зазначив, що КП «Інститут розвитку міст» працював і над Стратегією 2.0 та 3.0.

Під час зустрічі кожен із шести директорів підприємства розповів про діяльність Інституту у різні часи, про успіхи та нові впровадження для нашого міста. Зокрема, про залучення жителів до участі в громадському житті, підвищенню соціальної активності та співпраці в межах громади.

Також учасники зустрічі обговорили питання, пов’язані з розвитковими міськими організаціями, що відіграють важливу роль у кризові часи, особливо коли ця криза пов'язана з війною, та є одними із ключових гравців у забезпеченні гуманітарної допомоги, відновленні пошкодженої інфраструктури, підтримці вразливих груп населення.

В межах панельної дискусії учасники заходу підтримали збір, який ініціював Фонд громади «Подільська громада» для найнеобхідніших речей для наших захисників та захисниць, наразі збір активний і будь-хто може долучитись до нього.

Деталі збору за посиланням.

Джерело: ВМР



Переглядів: 233
Поширень: 0

Останні новини