Іноземець намагався дати хабар прикордоннику, щоб потрапити в Україну

На міжнародному пункті пропуску іноземець намагався передати представнику прикордонної служби хабар у розмірі 15 000 гривень. Слідчі звинувачують чоловіка у наданні неправомірної вигоди службовій особі. Досудове розслідування ще триває.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

"10 квітня 42-річний іноземець, перебуваючи на міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський – Отач», намагався потрапити на територію України. Під час перевірки документів на право перетину кордону правоохоронці з’ясували, що чоловіку заборонений в’їзд до 2026 року за вчинення ним адміністративного правопорушення. Аби прикордонники «закрили очі» на порушення, зловмисник запропонував посадовцям 15000 гривень неправомірної вигоди", - розповів т.в.о начальника слідчого управління Євген Кронівець.

Однак його дії не залишились непоміченими, і чоловіка затримали у процесуальному порядку. Гроші, які він пропонував, були вилучені як матеріальний доказ. 

Іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).  Тепер йому загрожує покарання до восьми років позбавлення волі.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. 



Переглядів: 363
Поширень: 0

Останні новини