У Вінниці прозвітували про рік діяльності освітнього проєкту «Прозора школа»

Нещодавно у КЗ «Вінницька гімназія №24» підбили підсумки роботи у першому в Україні Хабі доброчесності. Про це повідомили у департамені освіти ВМР.

Мета проєкту – поширення та підтримка цінностей доброчесності серед всіх учасників освітнього процесу та надання допомоги українським школам у трансформації освітнього середовища та впровадженні навчання з антикорупції та доброчесності.

Під час події директорка закладу Наталія Климчук розповіла, що за цей рік виконали чимало роботи:

співпрацювали з Дружніми школами та стали амбасадорами доброчесності для інших закладів освіти; розміщували на сайті гімназії інформацію про діяльність Хабу доброчесності, проведені заходи, розроблені матеріали на відповідну тематику; впроваджували власні ініціативи та проводили заходи на тему доброчесності та антикорупції; залучали спікерів та експертів до проведення активностей для всіх учасників освітнього процесу і свого закладу, і дружніх шкіл.

За словами директорки, на цьому вони не планують зупинятись, адже попереду великий шлях, під час якого мають намір залучати ще більше школярів долучатись до нових ініціатив, та цим самим формувати у дітей громадянські якості, й розширювати світогляд.

Окрім цього, на заході відзначили успіхи шкіл, які активно працюють у напрямку впровадження цінностей доброчесності та антикорупційної освіти. Учасники також мали змогу обмінятися досвідом із колегами з інших шкіл.

«Ця зустріч стала ще одним кроком до побудови прозорої та етичної освітньої системи, де кожен учасник має можливість розвивати свій потенціал у морально-етичному середовищі», – зауважила директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.



Переглядів: 460
Поширень: 0

Останні новини