Вінницькі спортсмени прославляють Україну. Шлях Важі Даіаурі

Вінницькі спортсмени не лише здобувають перемоги закордоном, а й нагадують усьому світу про війну в Україні. Серед таких представників – майстер спорту України з сумо, самбо та вільної боротьби Важа Даіаурі з Вінниці. Його досягнення вражають не тільки глядачів, а й експертів спортивної галузі.

Тренує спортсмена батько – Важа Шотайович Даіаурі. Як розповідає сам Важа, займатися спортом він почав з трьох років, а на перші змагання потрапив, коли йому було шість. Тоді хлопчик програв, але це не зупинило жаги до перемоги. Сьогодні він – спортсмен світового рівня.

У 2023 році Важа Даіаурі отримав звання майстра спорту України з боротьби самбо. Окрім цього, став чемпіоном Європи з сумо, чемпіоном світу з сумо, чемпіоном ХІ Всесвітніх ігор та чемпіоном ІІІ Всесвітніх ігор з єдиноборств.

У 2022 році він був нагородженийорденом Президента «За заслуги» ІІІ ступеня. Завдяки його здобуткам про вінницьку школу сумо знають далеко за межами нашого міста та України.

Щоб досягати таких результатів, тренується сумоїст по дві години двічі на день. Цьогоріч Важа представлятиме Україну на чемпіонатах Європи та світу.

У свої 23 роки вінничанин представив Україну в Польщі, Америці, Німеччині, Естонії та Японія. Спортсмен каже, що відчуває гордість за свою країну, коли над п’єдесталом переможців майорить український прапор.

Джерело: ВМР


Теги: Спорт

Переглядів: 277
Поширень: 0

Останні новини