Відомий освітянин та засновник PISA і ДоСЕН Андреас Шляйхер завітав до Вінниці: подробиці

Нещовдано,1 квітня, до Вінницької початкової школи № 25 завітав всесвітньо відомий вчений, дослідник у галузі освіти, засновник досліджень PISA і ДоСЕН, директор з питань освіти та навичок Організації економічного співробітництва та розвитку Андреас Шляйхер. Він проводив заходи, спрямовані на підтримку ініціатив та розвиток у сфері освіти в умовах війни, яку переживає Україна. Своїм досвідом вчений поділився на конференції «Освіта під час кризи. Світові».

Андреас Шляйхер у Вінниці

Одним із головних напрямків візиту стала необхідність психологічної підтримки школярів та вчителів у контексті сучасних викликів.

Директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко

«Сьогодні освітяни нашої громади відвали освітній конференції за участю Андреаса Шляйхера, отримавши теоретичні знання щодо подолання освітніх викликів, які стоять перед українською освітою. Спочатку COVID-19, а зараз війна – це все те, що викликає освітні втрати та розриви. Тож вже зараз важливо разом обговорювати та шукати ефективну протидію психологічним травмам та їхнім наслідкам, які спричинили COVID-19 та війна», – сказала директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Вінницькі школярі на зустрічі зі вченим

За словами Андреаса Шляйхера, сьогодні перед школами постало чимало викликів: вони мусять готувати учнів до безпрецедентно швидких змін, до професій, яких ще не існує, до розв’язання соціальних проблем, яких ми ще не можемо уявити, і до використання технологій, яких ще не винайшли.

«А ще заклади освіти мають готувати дітей до взаємопов’язаного світу, де вони розумітимуть і оцінюватимуть ситуації з погляду різних світоглядів, успішно і з повагою взаємодіятимуть з іншими й вживатимуть відповідальних заходів, щоб досягнути сталого розвитку й колективного добробуту. Зміцнюючи когнітивні, емоційні й соціальні навички, освіта допоможе людям, організаціям і системам вижити й, можливо, навіть процвітати під час непередбачених подій. Вона дасть гнучкість, інтелект й оперативність, без яких неможливо досягти успіху в часи соціальних та економічних змін. Отож про це і не тільки сьогодні говорили з вінницькими освітянами», – зауважив Андреас Шляйхер.

Андреас Шляйхер з дітками готують український борщ

Також, Андреас Шляйхер брав участь у майстеркласах з учнями: вони разом готували український борщ, виготовляли окопні свічки, вивчали техніку малювання подільським розписом тощо.

Під час візиту свого візиту вчений презентував педагогам свою книгу «Найкращий клас у світі: як створити освітню систему 21-го століття». Кошти з продажу книги будуть передані вінницьким волонтерам для допомоги українським військовим.

Джерело: ВМР



Переглядів: 394
Поширень: 0

Останні новини