Знижка у 100% на оплату комунальних послуг: хто і як може отримати пільгу

Пенсіонери, які працювали у сільській місцевості та продовжують там проживати після виходу на пенсію, можуть отримати 100% знижку на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в межах встановлених норм.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України

Зокрема йдеться про:

педагогічних працівників; медичних та фармацевтичних працівників; спеціалістів із захисту рослин; працівників музеїв, бібліотек; працівників державних і комунальних закладів культури, закладів освіти сфери культури.

"Водночас пенсіонерам, які раніше працювали за такими професіями, для отримання пільги потрібно мати не менше трьох років відповідного стажу роботи і на момент виходу на пенсію працювати на посадах, що дають право на пільгу", - зазначено у повідомленні.

Право на отримання пільги залежить від доходу сім'ї пільговика. Вона надається, якщо середньомісячний дохід сім'ї протягом шести попередніх місяців на одну особу не перевищує величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу (на 2024 рік сума становить 4 240,0 грн). Ця пільга надається протягом дванадцяти місяців з місяця звернення, але не пізніше кінця поточного календарного року. Важливо відзначити, що ця пільга не поширюється на членів сім'ї пільговика.

Необхідні документи

заява про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу; документи, що підтверджують проживання в сільській місцевості.

Для внесення даних до Реєстру пільговиків людина має подати відповідну заяву та підтверджуючу довідку про право на пільгу, що видана відділом освіти, охорони здоров’я, культури (культури і туризму), райдержадміністрації чи адміністрацією установи (закладу), де людина працювала, сільською або селищною радою (у разі ліквідації закладу тощо) на підставі записів у трудовій книжці.



Переглядів: 422
Поширень: 0

Останні новини