Зловмисник ошукав пенсіонерку на понад 33 тисячі доларів: подробиці

На Вінниччині судили 37-річного чоловіка, який ошукав пенсіонерку на понад 33 тисячі доларів. Тепер він 8 років проведе за гратами.

Про це повідомляє Пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Прокурори Жмеринської окружної прокуратури Вінницької області довели обвинувачення 37-річному жителю смт. Піщанки за шахрайство в особливо великих розмірах, згідно зі статтею 190 частини 4 Кримінального кодексу України. 

Його було засуджено Шаргородським районним судом Вінницької області до 8 років позбавлення волі. 

Прокурор в суді довів, що у червні 2022 року чоловік, маючи на меті особисте збагачення, вигадав план обману, щоб заволодіти чужим майном. Він зателефонував до потерпілої, вдаючи її сина, і стверджував, що він вчинив смертельну ДТП.  Чоловік просив пенсіонерку про грошову допомогу, щоб уникнути кримінальної відповідальності за цей злочин.

Після укладення угоди, 76-річна жінка винесла зі свого дому 33 тисячі доларів США та 500 євро, які залишила в обумовленому місці. Повернувшись додому, вона зателефонувала до свого сина і зрозуміла, що стала жертвою обману.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділенням відділення поліції № 2 Жмеринського районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області. Наразі вирок не набрав законної сили", - зазначають у повідомленні.



Переглядів: 369
Поширень: 0

Останні новини