У Вінниці провели Всеукраїнський тиждень дитячого читання – 2024: як проводили час дітки

Завершився тиждень дитячого читання у закладах культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система». Впродовж минулого тижня там проводили різноманітні заходи, такі як літературні вечори, голосні читання, вікторини, ігри, презентації книг, зустрічі з письменниками, цікаві майстеркласи.

Хлопчики та дівчатка весело та пізнавально провели свої канікули під керівництвом бібліотекарів.

За словами заступниці директора по роботі з дітьми у закладі культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Ірини Єліної, такі заходи сприяють підвищенню культури читання серед дітей і підлітків та заохочують їх до постійного прагнення нових знань.

 Дітки виготовляють закладки-котики для книжок

«Завдяки таким заходам хлопці та дівчата мають можливість не лише дізнатися більше про різні жанри літератури, але й розвивати свої навички читання та аналізу текстів, що сприяє розвитку творчого мислення та уяви. Усмішки маленьких читачів були найкращим підтвердженням того, що книги дарують радість та незабутні емоції», – підкреслює Ірина Єліна.

Розпочався цикл заходів у Центральній міській бібліотеці ім. І. Бевза – бібліоподорожжю «У світі казки чарівної». Дітки познайомилися з книгозбірнею, переглянули презентацію книжкових новинок, брали участь у літературних іграх та вікторинах. Юні учасники показали себе справжніми любителями та знавцями казок та залюбки брали участь у вікторині в програмі Kahoot «Герої казок» й літературному калейдоскопі «Веселка улюблених казок». Іншого дня для юних відвідувачів провели майстерклас з виготовлення книжкової закладки-котика та заняття з піщаної анімації.

Заняття з піщаної анімації

У Вінницькій центральній бібліотеці для дітей та юнацтва для відвідувачів презентували інтерактив – «Мандруємо королівством казок», екскурсію міні-музеєм іграшки, подорож-гра «Країна казкова – Країна книжкова», презентацію книжкової виставки «Діти України читають!» та – дитячих малюнків та поробок з персонажами казок.

У бібліотеці-філії № 12 відбулася костюмована літературна вечірка «До нас у гості завітай, книгу зі святом привітай!». Королева Книг познайомила присутніх із жителями свого королівства. На заході виступали казкові герої, які зачарували юних глядачів та гостей своїми акторськими навичками.

 Костюмована літературна вечірка для діток

Хлопчики та дівчатка взяли участь у казковій вікторині «Герої улюблених казок», розгадували загадки, читали прислів'я про книгу та відвідали виставки, які організували бібліотекарі.

Літературний лабіринт «Магія та секрети читання» відбувся у бібліотеці-філії №6. Учасники не тільки дізналися про магічні секрети та різноманітні техніки читання, а й перевірили свою техніку читання. Також вони з'ясували, що їм заважає читати швидко, навчилися ігор, завдяки яким можна розширити свій кругозір та опанувати техніку швидкого читання.

З нагоди 65-річчя повісті-казки Всеволода Нестайка «В країні сонячних зайчиків» у бібліотеці-філії №12 відбулося літературне читання під гаслом «З днем народження, книго». Читаючи в голос про пригоди головного героя, юні книголюби занурилися у вир казкового світу.

 Двоє хлоп'яток захоплено читають книжку

Бібліотекарі філії № 11 завітали до Вінницького навчально-реабілітаційного центру «Гніздечко». Цей захід також було присвячено Дню європейських авторів. Під час голосних читань «Європейські автори дітям» вихованці закладу познайомилися із книгами Роальда Дала, Діани Вінн Джонс, Клауса Гаґерупа та прослухали оповідання шведського письменника та ілюстратора Свена Нордквіста «Полювання на лиса».

Також наші юні користувачі долучалися до національного читацького марафону «Діти України читають захисникам» у соцмережах, організаторами якого є Національна бібліотека України для дітей.

Джерело: ВМР



Переглядів: 423
Поширень: 0

Останні новини