В США вантажне судно протаранило міст: що відомо

Автомобільний міст Френсіса Скотта Кі, який завдовжки 2,5 кілометра, впав у річку в американському місті Балтимор. За повідомленнями американських ЗМІ, міст протаранило вантажне судно.

Про це повідомляє Українська служба BBC.

За словами місцевих чиновників, через інцидент з мостом через річку Патапско кілька автомобілів, включаючи вантажівку з причепом та щонайменше 20 людей впали в воду. Згідно з інформацією від сервісу MarineTraffic, міст протаранив 300-метровий контейнеровоз контейнеровоз Dali. Зазначено, що судно прямувало до Коломбо (Шрі-Ланка) і було у фрахтуванні компанією Maersk.

Губернатор штату Мериленд Вес Мур, оголосив надзвичайний стан та звернувся до федерального уряду з проханням про допомогу. На місце події також прибули агенти ФБР.

Maersk випустила заяву, в якій зазначила, що вона брала в оренду судно для перевезення вантажу її клієнтів.

"Ми нажахані тим, що сталося в Балтиморі, і наші думки - з усіма, кого це торкнулося, - ідеться у заяві компанії, - Ми уважно стежимо за розслідуваннями, які проводять влада і Synergy, і зробимо все можливе, щоб інформувати наших клієнтів про перебіг подій".

За даними Національного центру зі збору даних США, температура води в балтиморській гавані наразі становить 9 градусів за Цельсієм. За інформацією британської Національної служби охорони здоров'я, переохолодження виникає, коли температура тіла людини опускається нижче 35 градусів.

Порт Балтимора є найбільшим портом у США за кількома категоріями вантажів, включаючи автотранспортні засоби, такі як автомобілі і причепи, а також сухі вантажі. У 2023 році через нього пройшли 800 тисяч автомобілів і 1,3 мільйона імпортних вантажів.


Теги: аварія

Переглядів: 420
Поширень: 0

Останні новини