День Національнї гвардії України: Вінницька міська рада відзначила випускників-нацгвардійців

До професійного дня заступник мера Вінницького Сергій Тимощук разом із заступником начальника Національної академії Національної гвардії України Олександром Загребельним відзначили одних із кращих випускників академії. Молоді хлопці та дівчата показали себе справжніми професіоналами як під час навчання, так і з початку повномасштабного вторгнення. З перших днів великої війни їм довелося застосовувати набуті навички під час оборони Харківщини, де у лютому 2022 року розміщувався їхній навчальний заклад. Згодом він перебазувався до Вінниці.

Заступник міського голови Сергій Тимощук подякував випускникам за відданість своїй справі, здобутки в навчанні, ініціативу, наполегливість та сумлінне ставлення до виконання своїх обов’язків.

«Ви – не лише майбутнє України, ви – наше сьогодення, – звернувся до лейтенантів Сергій Тимощук. – Випускники Національної академії Національної гвардії України – приклад справжніх професіоналів, чия відданість, ініціативність та наполегливість служать вірним відображенням вищих стандартів обов'язку та готовності до викликів, що стоять перед нашою країною. Їхні навички та рішучість, виявлені під час навчання та у реальних бойових дій, свідчать про те, що наша Національна гвардія має надзвичайно потужний потенціал у забезпеченні безпеки та відстоюванні наших цінностей. Ці молоді люди уже сьогодні є невід'ємною частиною українського війська, яке гідно захищає нашу державу та народ».

Серед нагороджених: лейтенанти Дмитро Горобченко, Аліна Матющенко, Максим Піскун, Сергій Петреченко, Олександр Ходзінський. Останній розповідає, що навчатися до академії Нацгвардії України пішов у 2020 році. Спершу навіть не попередив батьків.

«Це був важкий вибір в певний момент мого життя. Щось перемкнуло. З 2014 року спостерігав за перебігом тоді ще АТО/ООС. Ці події дуже бентежили і не могли залишити байдужим. І я зрозумів, що потрібно розпочинати з себе. Вирішив, що хочу стати військовим, захищати країну», – згадує випускник факультету логістики Олександр Ходзінський.

Національна академія Національної гвардії України займає провідні позиції у військовій вищій освіті в Україні, говорить заступник начальника академії Олександр Загребельний. За роки свого існування академія забезпечила підготовку військових професіоналів, які сьогодні беруть безпосередню участь у бойових діях та забезпеченні національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії ерефії проти України. До повномасштабного вторгнення навчальний заклад базувався у Харкові, а потім був змушений переїхати до Вінниці. Але перед переїздом, на початку повномасштабного вторгнення, кадети, які мали навички та досвід, були задіяні у захисті країни та відбитті наступу росіян, які намагалися захопити Харківщину.

«Не складно, а навпаки – почесно, виховувати таких молодих хлопців та дівчат, які вступили до Національної академії Національної гвардії України. Завжди було почесно бути військовим. А особливо – зараз, коли Україна творить свою історію. І молоді людини мають бути мужніми, справжніми патріотами своєї Батьківщини. Вони мають усвідомлювати, що обрали не просто професію, а свій військовий шлях – шлях захисту українського народу та Батьківщини», – говорить заступник начальника академії Олександр Загребельний.

За його словами, останні роки випускники Національної академії Національної гвардії України готувалися, щоб стати лейтенантами. Після закінчення академії їх буде направлено для подальшого проходження служби в бригади наступу Національної гвардії України.



Переглядів: 274
Поширень: 0

Останні новини