Яскраві кольори, національні обереги: у Вінницькій міськраді відкрили виставку творчих робіт «Барвінку»

Традиційні візерунки, національні обереги та яскраві кольори як символ життєрадісності та оптимізму. В холі Вінницької міської ради відкрилася виставка мистецьких робіт учасників Народного ансамблю танцю «Барвінок».

На виставці можна побачити художню вишивку та вироби декоративно-ужиткового мистецтва. Експозицію розгорнули з нагоди 40-річчя від дня створення ансамблю та презентували за підтримки Вінницької міської ради та департаменту культури та департаменту освіти. Виставку можуть переглянути мешканці та гості міста.

«Барвінчата» вкладають у власноруч виготовлені мистецькі шедеври, серед яких рушники та вишиті картини, все своє натхнення.

Вінницький «Барвінок» – це єдиний у світі колектив, який протягом одного концерту бездоганно демонструє декілька видів народного мистецтва. Окрім хореографії, кожен учасник ансамблю, навчається ще й співати, вишивати, грати на кількох українських музичних та ударних інструментах.

Директор та художній керівник КЗ «Вінницький міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва "Барвінок"», Народний артист України Петро Бойко зазначив, що проведення подібних заходів у наш непростий час сприяє зміцненню національної свідомості серед дітей та дорослих.

«У своїх роботах юні "барвінчата" відтворюють давні традиції українського народу, утверджують віру у духовну силу українців, віру в Перемогу», – каже Петро Бойко.

Виставка буде доступна для відвідування у холі Вінницької міської ради до 1 квітня.

Джерело: ВМР



Переглядів: 267
Поширень: 0

Останні новини