Перші результати роботи Муніципальних рекрутингових центрів Вінниці

Другий тиждень як у місті відкрили три Муніципальні рекрутингові центри базі трьох відділень ЦНАП «Прозорий офіс», а саме «Замостя», «Старе місто» та «Вишенька». За цей час послугами центрів уже скористалося кілька сотень людей.

Муніципальні рекрутингові центри – це пілотний проєкт Вінниці. Ініціатива їхнього створення – місцева та реалізується за сприяння 120 бригади Сил ТрО. Мета – сприяння мобілізації та надання можливості потенційним військовослужбовцям вибирати частину та фах для служби.

«Ми отримали понад 300 телефонних дзвінків. Надали більш як пів сотні консультацій, оформили кілька десятків анкет для людей, які готові служити за контрактом чи мобілізацією, – розповідає координатор рекрутингових центрів Роман Ковальський. – Серед усієї кількості людей жінок приблизно 20 %. 80 % – це дорослі чоловіки до 50 років. Вже зараз до облцентру приїжджають люди з районів на консультації, щоб отримати повну інформацію. Цікавляться службою в ЗСУ і ВПО. Ми перейшли на новий рівень спілкування військових та цивільних, а не такий, як показують у деяких соцмережах із "заламуванням рук"».

За словами координатора, серед тих, хто звертається, чимало людей усвідомлюють непросту ситуацію з призовом та можливість отримати повістку у найближчий час, тож заздалегідь приходять отримати консультацію, аби самостійно обрати місце та фах проходження служби.

Кожна людина може бути корисною для армії, головне правильно підібрати їй місце відповідно до запитів кандидатів. У цьому й полягає завдання рекрутерів.

Рекрутери мають військовий досвід, знають про службу зсередини та детально можуть розповісти цивільним про все необхідне. Це ті військові, які за станом здоров’я сьогодні не можуть бути на передовій, але прагнуть бути корисними армії.

Муніципальні центри рекрутингу працюють за адресами:

просп. Космонавтів, 30;

вул. Замостянська, 7;

вул. Брацлавська, 85.

Довідки за телефонами:

+380979536032;

+380982786670;

+380679750480.

Джерело: ВМР



Переглядів: 392
Поширень: 0

Останні новини