Учениці Вінницької дитячої художньої школи здобули перемоги у конкурсі живопису «Натхнення»

У світі мистецтва юні вінничани продовжують дивувати та вражати своїми талантами. Так, учениці Вінницької дитячої художньої школи здобули призові місця в IV Всеукраїнському інтернет-конкурсі живопису «Натхнення». Вінничанки стали переможницями у номінаціях «Академічний живопис» та «Декоративний живопис».

Перше місце на конкурсі «Натхнення» посіла Марина Язовицька з роботою «Єврейські традиції», друге – Анна Сухоставська та Євгенія Федорчук, які презентували відповідно «Натюрморт з гранатами» та «Стилізація українського натюрморту», третє – Мирослава Грінчишина, яка підкорила членів журі своїм полотном «Схід», а Софія Гуменна – картиною «Інтерпретація».

Ще двоє учениць – Ангеліна Гродська та Тетяна Самусенко отримали відзнаки конкурсу.

Підготували дітей до участі у конкурсі викладачки Людмила Бондар та Любов Литвин.

За словами Любові Литвин, діти працювали із захопленням.

«Наприклад, Євгенія Федорчук – дуже активна учениця, учасниця багатьох конкурсів. І цього разу вона здобула призове місце, зобразивши натюрморт на українську тематику. А Софія Гуменна, попри травму ноги, допрацювала роботу вдома дистанційно, бо бажання взяти участь у конкурсі було надзвичайно сильним. Вона створила декоративний стилізований натюрморт, і це перша її робота в такому стилі», – розповіла викладачка.

Також вона додала, що для Ані Сухоставської – це перша перемога на творчих конкурсах, вона сама обрала тематику східного натюрморту і завзято працювала над роботою. Щодо Мирослави Гринчишиної, то дівчинка наразі перебуває за кордоном й консультувалась із вчителькою онлайн. А Марина Язовицька намалювала колоритний натюрморт, надихнувшись культурою ізраїльського народу.

Любов Литвин підкреслила, що учениці створили свої роботи з великим ентузіазмом та творчим підходом.

«Ми завжди раді бачити, як ростуть наші учні, як митці та особистості. Для нас важливо не лише те, що діти отримують нагороди, а й процес їхнього творчого розвитку. Кожна робота є відображенням їхнього внутрішнього світу та праці, вкладеної у неї», – каже педагогиня.

Директорка Вінницької дитячої художньої школи Наталія Стафійчук зазначила, що підтримка та настанови, які викладачі закладу надають своїм учням, сприяє їхньому самовираженню та розвитку у мистецькому світі.

«Ми пишаємося талантами наших дітей, які славляться на всю Україну. Конкурс за конкурсом ми отримуємо призові місця та примножуємо престиж нашої школи та рідного міста», – зазначила Наталія Стафійчук.

Джерело: ВМР



Переглядів: 398
Поширень: 0

Останні новини