На Вінниччині судили мешканця Молдови, який організовував незаконний перетин кордону для українців

Нещодавно Вінницький міський суд виніс рішення у справі 26-річного громадянина Республіки Молдова, якого звинувачували у допомозі чоловікам у незаконному перетині кордону для ухилення від мобілізації.

За інформацією ГУНП у Вінницькій області, поліцейські затримали фігуранта на березі річки Дністер 21 квітня 2022 року. За результатами досудового розслідування встановлено, що він пропонував свої послуги у соціальних мережах чоловікам призовного віку. У його послуги входило перетин кордону в обхід пунктів пропуску  з подальшою легалізацією місця перебування на території Республіки Молдова. Вартість цих послуг становила 6000 доларів США за одну особу.

Розкрили злочинну схему працівники слідчого управління спільно з управлінням стратегічних розслідувань та оперативниками управління міграційної поліції Вінниччини, за підтримки бійців КОРДу. 

На основі зібраних слідством доказів, суд ухвалив рішення щодо чоловіка. Він був визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.


Теги: суди

Переглядів: 314
Поширень: 0

Останні новини