Вінницька обласна прокуратура повідомила підозру у державній зраді громадянці України: подробиці

Вінницька обласна прокуратура повідомила, що 35-річній громадянці України повідомлено про підозру у державній зраді згідно зі статтею 111 частини 2 Кримінального кодексу України.

За інформацією з боку обвинувачення, жителька прифронтового міста Добропілля у Донецькій області здійснювала злочинну діяльність на користь рф.

Восени 2023 року жінка добровільно стала членом ворожої агентурно-інформаторської мережі, що діє на території Донеччини з метою збору розвідувальної інформації та проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Виявлено, що спочатку в її рідному місті, а потім переїхавши на Житомирщину, підозрювана отримувала необхідні відомості, спілкуючись зі своїми знайомими з Добропілля.

Протягом листопада – грудня вона через Telegram передала ідентифікованому слідством куратору зі спецслужби рф до десятка повідомлень з точними координатами підрозділів Збройних Сил України у місті Добропілля.

Ця інформація була в подальшому використана противником для вогневого ураження "зданих" об'єктів.

На сьогодні громадянку затримано, їй повідомлено про підозру, і судом щодо неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

За вказаним злочином передбачено покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Зазначено, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Переглядів: 338
Поширень: 0

Останні новини