Кермував автомобілем без прав, під алкоголем та ще й намагався дати хабар: на Вінниччині затримали порушника

Під час патрулювання вулиць міста Козятин, Хмільницького району, працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль Ford Escort через порушення правил дорожнього руху. Ним керував 32-річний місцевий житель. Під час взаємодії з правоохоронцями, вони  виявили, що водій має ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився.

За інформацією Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, інспектори, перевіряючи документи, виявили, що чоловік позбавлений права керування транспортними засобами. Замість того, щоб скласти адміністративний матеріал та вилучити його авто, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 20 000 гривень.

Правоохоронці кілька разів попередили його про відповідальність за намагання дати хабар, але це не зупинило водія. Слідчо-оперативна група відділення поліції № 2 Хмільницького райуправління задокументувала кримінальне правопорушення. Автомобіль було поміщено на арештний майданчик.

"За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідством розслідується провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Також відносно керманича складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом) КУпАП", - зазначено у повідомленні.



Переглядів: 321
Поширень: 0

Останні новини