У Вінниці розпочали капітальний ремонт стиків стінових панелей двох будинків: за якими адресами проводимуть роботи

У Вінниці розпочався капітальний ремонт стиків стінових панелей багатоквартирних будинків. Зараз працівники підрядних організацій приступили до гідроізоляційних робіт в будинках за адресами: вул. М. Ващука, 3 та вул. М. Ващука, 13. Роботи виконують на 4-6 та 3-4 під'їздах.

«Капітальний ремонт стінових панелей обох будинків розпочався минулого року, тоді ми виконали гідроізоляційні роботи на частині під'їздів. Тепер маємо повністю завершити роботу на цих об'єктах», – розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Ці роботи дозволять продовжити термін експлуатації панельних будинків, зменшити втрати тепла на період опалювального сезону та стабілізувати рівень вологості в квартирах. Через підвищену вологість, в таких помешканнях може з'являтися пліснява, яка шкодить здоров'ю мешканців.

«Ми маємо дбати про стійкість нашої інфраструктури. Завдяки проведенню під час ремонту гідроізоляційних робіт вдається запобігти руйнації будівель. Це дозволяє уникнути погіршення стану міжпанельних швів під дією вологи та покращити комфортність проживання в таких будинках», – каже очільник департаменту.

Міжпанельні шви є тим конструктивним елементом панельних будівель, який найбільше зношується, тож з часом їх оновлення потребують практично всі будинки такого типу. У Вінниці таких будинків налічується близько 300.

Усі капітальні ремонти міжпанельних швів виконуватимуть за ініціативою мешканців та на умовах співфінансування. Левову частку витрат бере на себе міський бюджет. Наразі ці роботи заплановані у трьох будинках.

Джерело: ВМР



Переглядів: 335
Поширень: 0

Останні новини