На Вінниччині посадовиця завдала збитків державі більш ніж на 2 млн грн: що їй загрожує

Під час попереднього розслідування встановлено, що недбале виконання службових обов'язків 61-річною підозрюваною мало серйозні наслідки, - повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Згідно з інформацією від слідчого відділення поліції Могилів-Подільського району, протягом 2020-2022 років підозрювана, яка працювала головним бухгалтером установи, підписувала та надавала на затвердження документи з завищеними посадовими окладами керівників підприємства.

На підставі цих документів працівникам незаслужено нараховували та виплачували зарплату. Внаслідок дій підозрюваної територіальній громаді завдано збитків на суму 2 232 142 гривень.

"За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили жінці про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість)", - зазначено у повідомленні.

За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом трьох років.



Переглядів: 436
Поширень: 0

Останні новини