На Вінниччині чоловіка засудили за антиукраїнську діяльність та підтримку ерефії: який вирок він отримав

У Томашпільському районному суді Вінницької області жителя смт. Вапнярка притягнули до кримінальної відповідальності за виправдовування, та заперечення збройної агресії рф проти України й глорифікацію її учасників.

Громадянин, маючи проросійськи налаштовану ідеологічну позицію, використовуючи спеціалізовані програми для обходу блокування, переслідуючи антиукраїнські ідеологічні мотиви, використовував сторінку в забороненій на території України соціальній мережі для підтримки проросійських наративів війни на території України.

Обвинувачений поширював публікації, відеоматеріали та фотоматеріали, що виправдовували ведення росією війни проти України, розпочатої ще у 2014 році, а також прославляв осіб, які  здійснювали збройну агресію рф проти України.

За результатами розгляду кримінального провадження громадянина засуджено за частиною до 3 років позбавлення волі, за частиною 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України до 5 років позбавлення волі. За сукупністю злочинів, остаточно призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.



Переглядів: 388
Поширень: 0

Останні новини