З турботою про довкілля: на Вінниччині у Щітках на березі ставу Тарасишин висадили майже пів тисячі ялинок та сосен

Майже пів тисячі хвойних дерев у Щітках біля ставу Тарасишин висадили учасники ініціативної групи «Чиста водойма – 3».

Відстань Вінниці до цього місця – близько 10 кілометрів.

«Це місце додатково озеленили. Сосни та ялини, висаджені на пагорбах поблизу ставу, стануть не лише окрасою Тарасишиного, а й допоможуть поліпшити загальний екологічний стан нашої місцевості. Відомо, що хвойні дерева є довгожителями, відтак тривалий час очищуватимуть повітря від пилу та бруду, збагачуючи його фітонцидами», – розповідає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко.

За словами старости, наразі члени ініціативної групи провели перший етап своєї екоакції і з поліпшенням погодних умов ініціативу з озеленення берега ставу продовжать.

«Приємно, цей проєкт реалізовується повністю силами та коштом самих учасників ініціативної групи. Тому від імені старостату і себе особисто висловлюємо щиру подяку сім'ям Корнієнко, Коров'ячук, Орел та Кальченко за активну участь в акції та допомогу у створенні нової зеленої зони на рідній водоймі, – каже Владислав Кривешко. – Найближчим часом за сприятливих погодних умов плануємо "генеральне" прибирання греблі та берегу водойми. Тому запрошуємо долучитися до заходів усіх небайдужих».

Джерело: ВМР



Переглядів: 354
Поширень: 0

Останні новини