На Вінниччині встановили зловмисника, який викрав гроші у своєї співмешканки: подробиці

Поліцейські з Жмеринського районного відділу поліції виявили та затримали правопорушника, який двічі викрав гроші з банківської картки своєї співмешканки. Чоловікові, який вчинив ці злочини в умовах дії воєнного стану, загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі, - повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Поліцейські отримали повідомлення від 41-річної мешканки міста Жмеринка, яка повідомила, що побачила два грошові перекази на різні суми через мобільний застосунок, які вона не здійснювала. 

Під час перевірки цього випадку під підозру потрапив 23-річний співмешканець постраждалої. З'ясувалося, що зловмисник попросив жінку дати йому телефон для важливого дзвінка, а потім скориставшись довірою, переказав кошти з її картки на свою. Після аналізу виписки з карткового рахунку було встановлено кілька подібних випадків на суму понад 28 тисяч гривень.

Правопорушником виявився 23-річний мешканець міста Жмеринка. Його відшукали за місцем проживання. Згідно з цим фактом, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За такий злочин передбачено покарання – до 8 років позбавлення волі.

"Поліція вкотре нагадує громадянам, якщо раптом ви втратили свою банківську картку або у вас її викрали, насамперед необхідно її заблокувати. У такий спосіб ви убезпечите власні кошти й не дасте іншим скористатися ними", - наголошують у Відділі комунікації поліції Вінницької області.



Переглядів: 385
Поширень: 0

Останні новини