На Вінниччині засудили прокремлівського інтернет-агітатора: який термін він отримав

Служба безпеки зібрала переконливі докази вини ще одного прокремлівського інтернет-агітатора, який здійснював інформаційно-підривну діяльність проти України. 

Інформацію повідомляє Управління СБ України у Вінницькій області.

Під час судового засідання виявилось, що 66-річний житель Тульчинського району відверто підтримував прокремлівські погляди та схвалював збройну агресію росії. 

За результатами досудового розслідування встановлено, що зловмисник активно висловлював свої сподівання на перемогу російської армії та возвеличував окупантів на своїй сторінці у соціальній мережі "Однокласники".

Прихильник окупантів відкрито закликав росію продовжувати активні агресивні наступальні дії на територію України та заохочував військову агресію проти України. Експертизи, проведені за ініціативою Служби безпеки, підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь російської федерації.

"На підставі зібраних доказів, суд визнав фігуранта винним за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.



Переглядів: 381
Поширень: 0

Останні новини