На Вінниччині місцевий рибалка завдав збитків державі на суму понад 800 тисяч гривень

Нещодавно, 11 березня, орієнтовно о 13:30 годині, під час проведення рейдової перевірки щодо забезпечення виконання природоохоронного законодавства, інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Інспекції виявлено випадок незаконного вилову риби та раків.

Порушник використовував гумовий човен та знаряддя для лову типу "тунельні раколовки", які є забороненими. Порибачити він вирішив на річці Південний Буг, біля села Колюхів у Вінницькому районі. У результаті він виловив 12 пліток та 254 раки.

На місце події було викликано працівників поліції для офіційного фіксування виявленого факту. У порушника було вилучено гумовий човен, заборонені знаряддя лову та незаконно виловлену ним рибу та раків.

Збитки, завдані ним рибному господарству України, оцінюються у розмірі 865 тисяч 96 гривень.

Матеріали щодо цієї події були передані Інспекцією до правоохоронних органів для внесення відомостей до ЄРДР за ст. 249 КК України.

"Відповідно до наказу Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області № 216 від 22.11.2023 «Про встановлення заборони на лов річкових раків» встановлено заборону на будь-який лов річкових раків у період їх природного відтворення у рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області з 01 грудня 2023 по 30 червня 2024", - наголошує Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.



Переглядів: 571
Поширень: 0

Останні новини