У трьох громадах Вінниччини будуватимуть житло для ВПО

Як повідомляє Вінницька обласна рада, в Агрономічній, Ладижинській та Хмільницькій громадах буде реалізовано проєкт «Покращення житлових умов для внутрішньо переміщених осіб», в межах якого планується будівництво житла для осіб, постраждалих від війни.

Громади, які беруть участь у проєкті, відбирали за показниками частки ВПО відносно кількості місцевого населення, наявності ділянок для будівництва, можливостей для працевлаштування, доступності соціальної інфраструктури.

Із 2022 року з громадами проводили підготовчі роботи, включно з розробкою проєктно-кошторисної документації, детальних планів тощо. Усі громади-учасники ознайомилися з міжнародними практиками в сфері житлового будівництва та пройшли тренінги з управління доходами від оренди житла. 

Загалом на Вінниччині буде збудовано понад 400 квартир та реконструйовано наявні житлові об'єкти.

Вінницька облрада продовжує підтримувати громади області в питаннях співпраці з міжнародними донорами, ефективної комунікації, підготовки супровідних документів для участі в міжнародних заходах. У цьому питання варто відзначити Уряд Німеччини та Міжнародну організацію з міграції, які з перших днів війни реалізовують чимало проєктів на Вінниччині.  
 



Переглядів: 440
Поширень: 0

Останні новини